2012 Bijvanck in Beeld

Kunstenaars doen massaal mee aan open atelierroute ‘Bijvanck in Beeld’

Kunstenaars uit de Bijvanck doen massaal mee aan de open atelierroute die tijdens het feestweekeinde op 24 en 25 maart wordt gehouden in het kader van het project ‘Bijvanck in Beeld’. ‘Maar liefst negentien kunstenaars uit de wijk doen mee, waarvan er zeven een open huis in hun atelier houden’, aldus initiatiefnemer Hanneke van Zanden-Rood.

‘Ik ben blij dat zoveel kunstenaars uit de Bijvanck enthousiast zijn om mee te doen. We hebben ook zeker wat te bieden. Zo is er in het feestweekeinde van 24 en 25 maart van 11.00 tot 16.00 uur een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars in De Malbak aan het Burgemeester Tydemanplein. Daar kunnen alle inwoners van de Bijvanck en daarbuiten op een toegankelijke manier kennismaken met het werk van kunstenaars uit deze wijk’, stelt van Zanden-Rood. Van de deelnemende kunstenaars houden er zeven een open huis op die dagen, ook van 11.00 tot 16.00 uur, en de rest toont meer werken in De Malbak. ‘Overigens kunnen bezoekers diverse kunstwerken winnen als zij bij de deelnemende kunstenaars een speciaal formulier hiervoor invullen en inleveren.’ 

Bij deze atelierroute is gekozen voor veelzijdigheid. Zo zijn er schilderijen en beelden,
maar ook foto’s en sieraden. Heel apart zijn de modeltreinen, kartonnen meubels en bloemsierkunst. Heel dagelijkse dingen die dus ook kunst kunnen zijn. Ook zie je de vooruitgang in technieken. Zo is er bijvoorbeeld een kunstenaar die met de computer kunst maakt.

Plattegrond
De deelnemende kunstenaars en hun adressen zijn overzichtelijk samengebracht op een plattegrond, waarop ook het feestelijke programma van het weekeinde van 24 en 25 maart op staat. Deze plattegrond is te downloaden op de website www.bijvanckinbeeld.nl en wordt huis aan huis verspreid in de Bijvanck. Hier is ook meer informatie te vinden over de kunstenaars en hun werken. Daarnaast zal de plattegrond ook verkrijgbaar zijn bij De Malbak tijdens het feestweekeinde. Het project ‘Bijvanck in Beeld’ wil de kwaliteiten van de wijk in beeld brengen en is mede mogelijk door de financiële bijdrage van de kunstenaars, deelnemende organisaties en ondernemers. Daarnaast wordt het project ondersteund door het Gemeenschapsfonds Blaricum.

Plattegrond 2012  Flyer 2012 

 

Bijvanck in Beeld 2012 Bron gemeente Blaricum
Prijswinnaars.1

Het project ‘Bijvanck in Beeld’ is van start gegaan.
Hierin werken inwoners en ondernemers samen om op een creatieve manier de kwaliteiten van de Bijvanck in beeld te brengen. ‘We kunnen trots zijn op de Bijvanck en dat willen wij uitdragen’, zegt woordvoerder Barbara Houwers namens de projectgroep die de kar op dit moment trekt. De resultaten van het project zijn onder andere op 24 en 25 maart 2012 in De Malbak te zien.
Het idee is ontstaan uit het gemis van een atelierroute in de Bijvanck. 
Hanneke van Zanden – Rood wilde hier verandering in brengen. Spontaan
werden de handen ineen geslagen en ontstond het idee voor ‘Bijvanck in Beeld’, waarvoor het nieuwe buurthuis De Malbak een inspirerend middelpunt is. Op de agenda staan een atelierroute op 24 en 25 maart, waar ook ondernemers en organisaties hun deuren voor publiek kunnen openen, en een fotowedstrijd. Daarnaast organiseert Versa Welzijn in
aanloop naar 24 en 25 maart 2012 werkgroep Bijvanck in Beeld 2012 voor speciale doelgroepen, zoals jongeren, workshops. De resultaten hiervan zijn ook in dat weekeinde in maart terug te zien.
‘Bijvanck in Beeld’  projectgroep bestaande uit initiatiefneemster Hanneke van Zanden – Rood, Meen Bosker, Barbara Houwers, Lilian van Bentum, Marloes Eerden, Carin van den Berg en Janny Hospers van Versa Welzijn.